Borsa günün ilk yarısında yükseldi (22 Temmuz 2025)

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket etti. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 50,50 puan ve yüzde 0,48 artarak 10.666,68 puana ulaştı.

Toplam işlem hacmi 51,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,13, holding endeksi ise yüzde 0,12 değer kazandı.

Sektör endekslerinde en fazla kazanan yüzde 4,14 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybeden yüzde 0,63 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Küresel piyasalar, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlerken, BIST 100 endeksi Asya ve Avrupa borsalarından pozitif ayrıştı.

Analistler, günün kalanında yurt içinde finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmalarını takip edeceklerini belirttiler.

Tarifelere ilişkin gelişmelerin endeksin yönü üzerinde etkili olabileceğini vurgulayan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 10.700 ve 10.800 seviyelerinin direnç, 10.600 ve 10.500 puan seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirttiler.

Avrupa borsaları karışık seyrediyor (22 Temmuz 2025)

Borsa güne yükselişle başladı (22 Temmuz 2025)

Related Posts

ESO Başkanı Kesikbaş, meslek grubu üyeleriyle buluştu

Celalettin Kesikbaş, çevre ve döküm sanayi üyeleriyle sektörel sorunları görüştü.

Yeni şoför kayıplara karıştı

Kayseri’de yeni işe başlayan şoför, mal dağıtımına çıkıp kayboldu; araç bulunamadı.

Bütçe açık verdi fatura halka kesildi: Para cezalarında rekor!

Ekonomik krizin derinleştiği, bütçe açığının rekor seviyelere ulaştığı 2025’in ilk yarısında, faturanın doğrudan vatandaşa kesildiği tablo netleşti. Haziran ayında 330 milyar lirayla tarihin en yüksek aylık bütçe açığı verilirken, aynı dönemde …

Karşıyaka Basketbol Avrupa Kupalarına Gidemiyor

Karşıyaka Basketbol, ekonomik sorunlar nedeniyle 15 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında yer alamayacak.

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.

Türkiye’deki kiralar dünya finans devinin bile dikkatini çekti

JPMorgan ekonomisti, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Buna göre Merkez Bankası’nın dört toplantıda da faiz indireceğini öngörülürken, kira enflasyonu ise endişe yarattığı belirtildi.