Gazze’deki hasta çocukları tahliye etmeyen İngiltere’ye dava

İngiltere Hukuk Firması Gazze’deki Hasta Çocukları Tahliye Etmeyen Hükümete Dava Açtı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar devam ederken, İngiltere’deki bir hukuk firması Gazze’deki hasta çocukları tahliye etmeyen hükümete karşı harekete geçti.

Gazze’de durumu kritik olan üç çocuğu temsil eden hukuk şirketi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı hakkında yasal işlem başlatılması için harekete geçerek hükümetin bu davranışının diğer çatışma durumlarında yapılanlar ile büyük bir tezat oluşturduğunu belirtti.

“MEKANİZMALAR YETERSİZ”

Davaya öncülük eden Leigh Day hukuk firmasından Carolin Otto, İngiltere hükümetinin Gazze’den neden tıbbi tahliye yapılmadığını “Gazze ve çevresindeki tedavi seçeneklerini desteklediği ve İngiltere’de özel fonlu tıbbi tedavi için vizeler olduğu” savları üzerinden savunduğuna işaret etti. Otto, “Ancak bu mekanizmalar Gazze’deki çocukların acil ihtiyaçlarını karşılama konusunda son derece yetersiz” diye konuştu.

Hukuk firmasının temsil ettiği, yaşları 2 ile 5 arasında değişen üç çocuğun aileleri, Gazze’de erişemedikleri kritik öneme sahip ilaçların ve tedavinin sağlanması için acil bir tahliyenin gerekli olduğunu ifade ediyor.

İsimleri paylaşılmayan çocuklardan birinin yanağında “arteriovenöz malformasyon”, yani atardamar ve toplardamar arasında oluşan anormal bir bağlantı durumunun olduğu, bu sebeple her gün kanamasının olduğu ve durumunun kritik olduğu ifade edildi.
Kardeş olan diğer iki çocuğun ise “sistinozis nefropati” denilen ve kronik bir böbrek rahatsızlığı olan hastalıktan mustarip olduğu bilgisi verildi. Çocukların halihazırda böbrek yetmezliği yaşadığı ve organ nakline ihtiyaçlarının olabileceği, çocuklardan birinin artık hareket edemediği belirtildi.

12 BİN 500 HASTA TAHLİYE BEKLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tahminine göre, Gazze’deki 12 bin 500 hasta tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyuyor. 10 Nisan itibarıyla 7 bin 229 hasta Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’ye tahliye edilmişti. Bu hastaların 4 bin 984’ü çocuktu.

22 hastayı tahliye eden Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), daha fazla ülkenin bu konuda yardımcı olması için çağrı yaptı.

Related Posts

Saray’dan yeni anayasa için tek şart: Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ‘Referandumsuz olmaz’ çıkışı!

Halkın yeni anayasa talebinin olmadığını savunan görüşlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, halkın taleplerinin devrimci yönünü ve geleceğe dair beklentilerini görmezden gelen bu yaklaşımın isabetli olmadığını ifade etti. Uçum, TBMM’de 400 veya daha fazla oyla kabul edilse bile yeni anayasa için referanduma gidilmesinin gerektiğini savundu.

Mansur Yavaş: Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Mansur Yavaş: Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Her yıl artıyor… O şehir evlilikten uzaklaştı

TÜİK verilerine göre Eskişehir’de hiç evlenmemiş bireylerin sayısı son üç yılda düzenli olarak artış gösterdi.

Japonya’da üst meclis seçimleri için oy verme işlemleri başladı

Japonya’da halk, üst meclis seçimleri için sandık başına gitti. Seçim sonucunun, Başbakan İşiba Şigeru liderliğindeki koalisyon hükümetinin geleceği üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Göbeklitepe’yi insanlık tarihine kazandıran Prof. Dr. Schmidt anısına pedal çevirdiler

Şanlıurfa’da, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’yi yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt anısına bisiklet etkinliği düzenlendi.

Rusya’da 7,3 büyüklüğünde deprem! (20 Temmuz 2025)

Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), Rusya’nın Kamçatka bölgesi kıyılarına yakın bir noktada 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. GFZ, sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Avrupa-Akdeniz Sismoloji …