Kıyamet Havada mı Kopacak?

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, havanın önemli bir silah, savaş aracı olduğu yönünde yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Ünlü yazar Abbas Güçlü de aynı konuya değindi ve konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İddiaların çoğu karanlık geceyle ilgili komplo teorilerine odaklanmış olsa da, resmi açıklamalar olayın meteorolojik olduğunu gösteriyor. Prof. Dr. Hamit Hancı ve Dr. Alp Aslan’ın hazırladığı rapor, Avrupa kaynaklarına dayanarak olayın meteorolojik bir olay olduğunu ortaya koyuyor. Raporda, havanın günümüzde nasıl bir silah haline getirilebileceği detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Karanlıkta Neler Yaşandı?

İspanya ve Portekiz’i etkileyen büyük ölçekli elektrik kesintisi, milyonlarca insanı karanlıkta bırakarak günlük yaşamı felç etti. Bu kesinti, ulaşım, iletişim, sağlık ve diğer hayati hizmetlerde kaosa yol açtı. Hükümetler olağanüstü hal ilan ederek acil durum tedbirlerini devreye soktu ve olayın teknik arka planı incelenmeye başlandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini belirterek tüm senaryoların incelendiğini açıkladı. Yapılan araştırmalar, yaygın kesintinin atmosferik kaynaklı teknik bir arıza olduğunu gösterdi. Bu durum, modern Avrupa enerji ağının bile ciddi kırılganlıklara sahip olabileceğini gösterdi.

Özetin özeti: Dünya genelinde iklim değişikliğine yönelik düzenlemelerin yapıldığı bir dönemde yaşanan olaylar, film gibi gerçek oldu. Bu olaylar, enerjinin sınırlarını zorlayarak geleceğe dair endişeleri artırdı.

Related Posts

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Hormon ilaçlarına getirilen kısıtlama trans bireyleri nasıl etkiliyor?

Geçen yıl 20 Kasım’da, Sağlık Bakanlığına bağlı bu kurum, daha önce eczanelerden reçetesiz alınabilen belirli hormon ilaçlarının artık yalnızca reçete ile satılabileceğini duyurdu. Türkiye’de yaşayan trans bireyler ise bu kararın kendileri üzerinde büyük bir mağduriyet yarattığını söylüyor

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir